Leserinnlegg i Tidens Krav!

Vår kjære Lars har skrevet et leserinnlegg i Tidens Krav, og jeg tenkte det var passende å dele det her med dere!

“I 1996 startet det første TC i Klubba på Caroline kino. Siden den gang har det blitt flyttet til Braatthallen, det har vokst, ideer har blitt underholdning på scenen, nye spill har blitt til nye compoer og vi har prøvd ut forskjellige sprell for å skape et bedre LAN.

De siste tre årene har vi også satset litt på e-sport for å bli et mer seriøst LAN. Toppspillere fra rundt om i Norge har blitt invitert til å delta, og flere lag har også kommet innom for å prøve seg på førstepremiene i spillcompoer. I 2016 kom også en klasse fra en e-sport linje i Norge på studietur til TC. Rent teknisk har e-sporten vært vellykket, men det har ikke skapt det lokale engasjementet vi ønsker.

Utviklingen mot et mer seriøst LAN har gitt oss både positive og negative tilbakemeldinger, og vi har fulgt utviklingen. Både deltagere og CREW har nok merket det at stemningen har vært litt høytidelig de siste årene med innsatsen som er gjort for å utvikle arrangementet, men er det egentlig det vi ønsker?

Derfor snur vi nå på utviklingen. Vi vil ha tilbake det gamle TC. Vi vil ha færre profesjonelle gamere som bare er ute etter premiepotten, vi vil ha flere små konkurranser på scenen. Vi vil tilbake til røttene, vi vil skape den stemninga som gjør at fem dager ikke er nok! Og det er det vi skal levere i 2017.

Tore Sæther kommer for å holde et lynkurs i koding for de som er interessert i det. Vi skal legge opp til at publikum kan få bestemme noen av compoene vi skal holde. Vi skal også begynne med noe vi kaller «spontancompoer», som er små konkurranser på forskjellige plattformer som vi utlyser når det er tid, rom og stemning for en ekstra spillcompo. Vi har også en nykommer blant toppcompoene i år: Overwatch.

Grunnlaget for frivilligheten bak The Convention er den stemningen vi ser i salen mens vi holder på. Det er deltagerne som skaper TC, for det er der stemninga kommer fra, og det er der minnene skapes. Vi vil fortsatt jobbe for at TC skal bli bedre for hvert år som går, og vi setter pris på tilbakemeldingene vi får på arbeidet vårt, slik at vi vet hva vi skal gjøre for å skape et enda bedre LAN neste år.

Vi snakkes på TC!”