The Convention

The Convention (ofte forkortet til TC) er ett av Norges datatreff. Arrangementet startet i 1995 i Caroline kinosenter, men har siden 1999 blitt arrangert i Braatthallen Kristiansund en gang i året. Datatreffet varer i 5 dager og deltakere kan komme å gå til og fra lokalet som de selv ønsker hele døgnet. The Convention trekker i dag ca. 350 deltagere hvor flertallet består av unge mennesker med interesse for data, konsoll, brettspill m.m. Under arrangementet blir det holdt turneringer, med premier til vinnere, i de fleste populære videospill.

– Hva er et datatreff?
Datatreff er en samlebetegnelse for ulike typer sammenkomster av datainteressert ungdom. Dette begrepet dukket opp på 2000-tallet på grunn av utvidet bruk av begrepet LAN (local area network)

I hallen under arrangementet finnes en liten kiosk med enkel mat som pizza og pølse, samt et utvalg av snacks og drikke. Hallen har vakthold 24 timer i døgnet. Vi rigger også opp en sovesal, hvor det er mulig å ta med seg sovepose for å sove, enten det er et par timer eller alle 5 dagene. Underveis med jevne mellomrom vil vi lage til litt show på scene i form av konkurranser. Disse kan deltakerne melde seg på ved å rekke opp hånda, og vi vil plukke ut tilfeldige til å delta. Disse konkurransene er mest for moro skyld, men vi deler ofte ut premier som gavekort eller spill, og disse konkurransene består av for eksempel sang og dans, eller aktiviteter som å løpe rundt salen for å lete etter objekter, spise fortest, gjetteleker, sprekke ballonger og lignende.

Hvem står bak The Convention?

The Convention er utelukkende arrangert av frivillige. Det blir lagt i rundt 3000 dugnadstimer av rundt 90 frivillige hvert år. Crew blir delt opp i forskjellige ansvarsroller:

Admin/Ledelse
Support
Vakt
Game
Kommunikasjon
Scene

The Convention har de siste årene utviklet seg til å inkludere mye mer enn bare den enkelte deltaker med egen datamaskin. Vi legger mye fokus i konsoll og de nyeste tilbehørene som f.eks. VR (virtual reality). Spillklubben har også etablert en egen avdeling under The Convention. Her kan man spille brettspill av alle sorter, inkludert det svært populære Dungeons and Dragons. The Convention har også ønsker om å bringe tilbake kreative konkurranser hvor deltakere kan dele noe kreativt de har laget; musikk, tegninger, sanger, videoer m.m for å bli vist frem under arrangementet og vinnere vil få utdelt en premie av The Convention. Vi ønsker også å satse på cosplay i fremtiden.

Kontakt

Daglig leder Mareno Steira: Tlf. 99456634
Mail: admin@convention.no
PR ansvarlig: tony@convention.no

Partnere